Zeer laag
laag
zeer hoog
hoog

Update 16 Augustus 2019

Buxusmot

De meeste buxusrupsen zijn aan het verpoppen. Nu behandelen heeft weinig zin. U kan best even wachten tot de volgende generatie rupsen opnieuw verschijnt, vermoedelijk half september. Wij zullen de juiste datum via de website communiceren.

Meer info op onze pagina over de Buxusmot.

Schimmelziektes

Gelieve uw planten nu te behandelen als u dat nog niet heeft gedaan. Door het nattere zomerweer zullen schimmels zich sneller ontwikkelen en is ingrijpen nodig. Vooral bij zware onweersbuien kan de aantasting van schimmels snel gaan.

Meer info op onze pagina over de schimmelziektes.

Update 15 juli 2019

Buxusmot

De eerste buxusrupsen zijn waargenomen. Het is dus tijd om opnieuw te behandelen en eventuele schade te beperken. Behandel bij voorkeur met een biologische middel op basis van spinosad (handelsnaam Conserve Garden) waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het zeer effectief is en veilig voor de vogels.

Meer info op onze pagina over de Buxusmot.

Schimmelziektes

Gelieve uw planten te beschermen als u dat nog niet heeft gedaan. Door het droge weer is de ziektedruk momenteel laag maar dit kan snel veranderen als het weer omslaat. Vooral bij zware onweersbuien kan de aantasting van schimmels snel gaan.

Meer info op onze infopagina over de schimmelziektes..

buxusmotLarve

Buxusmot

Felgroene rupsen, met een zwarte kop, die zich voeden met de bladeren van Buxus. Deze van oorsprong Aziatische vlinder kan tot 4 cm groot worden. Er zijn twee generaties in Belgiƫ: april/mei en augustus.

Meer info »

calonectria1vierkant

Schimmelziekte Calonectria

De aantasting begint met zwarte vlekken op het blad. Na enkele dagen vallen de aangetaste bladeren massaal af en er ontstaan zwarte strepen op de jonge twijgen.

Meer info »