Zeer laag
laag
zeer hoog
hoog

Update 12 mei 2019

Buxusmot

De eerste buxusrupsen zijn waargenomen. Het is dus tijd om opnieuw te behandelen en eventuele schade te beperken. Behandel bij voorkeur met een biologische middel op basis van spinosad (handelsnaam Conserve Garden) waarvan onderzoek heeft aangetoond dat het zeer effectief is en veilig voor de vogels.

Meer info op onze pagina over de Buxusmot.

Schimmelziektes

Gelieve uw planten te beschermen als u dat nog niet heeft gedaan. Door het droge weer is de ziektedruk momenteel laag maar dit kan snel veranderen als het weer omslaat. Vooral bij zware onweersbuien kan de aantasting van schimmels snel gaan.

Meer info op onze infopagina over de schimmelziektes..

Update 28 Juni 2019

Buxusmot

De eerste buxusmotten zijn waargenomen. Het is echter nog te vroeg om te behandelen omdat er nog geen rupsen zijn die de schade veroorzaken. Dus nog even afwachten. We laten de exacte behandelingsdatum nog weten.

Meer info op onze pagina over de Buxusmot.

Schimmelziektes

Gelieve uw planten te beschermen als u dat nog niet heeft gedaan. Door het warme weer is de ziektedruk momenteel laag maar dit kan snel veranderen als het weer omslaat.

Meer info op onze pagina over de schimmelziektes.

buxusmotLarve

Buxusmot

Felgroene rupsen, met een zwarte kop, die zich voeden met de bladeren van Buxus. Deze van oorsprong Aziatische vlinder kan tot 4 cm groot worden. Er zijn twee generaties in Belgiƫ: april/mei en augustus.

Meer info »

calonectria1vierkant

Schimmelziekte Calonectria

De aantasting begint met zwarte vlekken op het blad. Na enkele dagen vallen de aangetaste bladeren massaal af en er ontstaan zwarte strepen op de jonge twijgen.

Meer info »